Něco o Mudvayne

4. července 2007 v 12:22 | Fiddel |  Mudvayne

Historie kapely

Skupina se zformovala v roce 1996. Dohromady ji dali zpěvák Chad Gray, kytarista Greg Tribbett, baskytarista Shawn Barcley a bubeník Matthew McDonaugh. Podle bubeníkova křestního jména vzniklo speciální označení pro styl hudby, který tato kapela hraje. Tento styl se nazývá Math Metal. V roce 1998 ale Barcley kapelu opouští a jeho místo zaujímá současný člen kapely Ryan Martinie.
Prvním počinem kapely se stalo EP Kill I Oughta vydané v roce 1997. Jsou na něm tři studiové písně a čtyři tzv. živáky, čili písně zahrané na koncertech. Poté podepsali se značkou Epic Records. V roce 1999 pod touto značkou vydali album L.D. 50. V roce 2001 kapela znovuvydala EP Kill I Oughta pod názvem The Beginning of All Things To End. Rok nato vyšlo druhé full-length album pojmenované The End of All Things to Come. Čekání fanoušků na další album ukončil rok 2005, kdy vyšlo album Lost and Found.

Členové kapely

Současní členové kapely

  • Chad Gray - zpěv - (od roku 1996)
  • Greg Tribbett - kytara - (od roku 1996)
  • Ryan Martinie - basskytara - (od roku 1998)
  • Matthew McDonough - bicí - (od roku 1996)

Bývalí členové kapely

  • Sean Barclay - basskytara - (1996-1998)
  • Henno - kytara - (objevil se na turné v letech 2003-2004)

Diskografie

  • Kill, I Oughta [EP] - (1997)
  • L.D. 50 - (2000)
  • The Beginning of All Things to End - (2001)
  • The End of All Things to Come - (2002)
  • Lost and Found - (2005)

Singly

  • Dig - 2000
  • Death Blooms - 2000
  • Not Falling - 2002
  • World So Cold - 2002
  • Determined - 2005
  • Happy? - 2005
  • Forget to Remember - 2005
  • Fall into Sleep - 2005
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama